Prenumerera på Automation Regions nyhetsbrev »
Automation Region in English »

Nyhetsbrev »

Ledartexter »

Artiklar »

Notiser »

Prenumerera på nyhetsbrev »

Ignite Sweden kickade igång startupsamarbeten

Notis 2017-02-28

Kick-off för Ignite Sweden, ett projekt som ska etablera samarbeten mellan startup-bolag och stora etablerade företag.

Ignite Sweden är ett projekt som ska etablera samarbeten mellan mer än 100 av Sveriges bästa startup bolag och stora, etablerade företag och samtidigt utvärdera vilken metod som ger bäst matchningar. Automation Region är en aktiv partner till projektet och menar att ett startup företag inte behöver vara nystartat, utan kan vara ett etablerat mindre eller medelstort företag, som har en tillväxtplan, som söker ett samarbete med ett stort företag. 

En Kick-Off hölls den 16 februari och talarna konstaterade bland annat att det kan vara svårt att hitta de allra bästa startup bolagen, det vill säga de som är mest nyskapande och som bäst matchar de egna affärsbehoven. Rådet var att använda sitt eget nätverk eller någon som har ett nätverk. Gå till event, eller arrangera ditt eget event. Under mötet ordnades en speed date mellan ett antal stora företag och startupföretag.

Ett av råden till startupbolag på mötet är det bästa startkapital du kan ha är ordern från en krävande kund, först en kund i Sverige och sedan kunder utomlands.

Rådet till stora företag var att det kan vara en risk att satsa på en startup, eller ett mindre företag, men möjligheten är så mycket större.

 
 

 

Följ Automation Region

Prenumerera på nyhetsbrev »
Automation Region på LinkedIn »
Prenumerera på nyhetsflöde »
Kommande aktiviteter »
Kontakta oss »

   

 

Delta i vårt arbete

Ansök om medlemskap »
Kommunikationsgruppen »
Kompetensgruppen »
Affärsgruppen »
Innovationsgruppen »